Bixby Creek Pullover

Bixby Creek Pullover 

Het is alweer eventjes geleden dus hoog tijd voor een nieuwe blog. Dit keer neem ik jullie verder mee in mijn zoektocht naar andere patronen voor de kledinggarderobe voor mijn dame:) Ze wordt eind december 8 en krijgt echt een smaak en stijl. Ik vind het heerlijk om samen met haar op zoek te gaan naar patronen die een glimlach op haar gezicht toveren❤. De Bixby Creek pullover is zo’n patroon, hip, eigenwijs, vlot en stoer. Kortom op ons lijf geschreven:)

Velen van jullie zullen dit patroon waarschijnlijk niet kennen, evenals de ontwerpster(s) van dit patroon. Eerlijk is eerlijk, tot voor kort zei deze ontwerpster mij ook niets. Via een testercall voor een nieuw uit te brengen patroon kwam ik deze ontwerpster tegen, het zien van het te testen patroon wekte mijn nieuwsgierigheid en dus neusde ik wat rond op de website www.phatquarterssewing.com en daar kwam ik dit onwijs toffe patroon tegen?. Ik melde me ook gelijk aan voor de test en werd uitgeloot, maar daarover vertel ik binnenkort meer?. Ik kan jullie wel alvast verklappen dat het een waar feestje is om voor deze ontwerpster te mogen testen, alles is zo goed en netjes geregeld!

Terug naar de Bixby Creek Pullover, deze sweater heeft echt heel veel opties en de pasvorm is zo fijn. Zo kun je kiezen voor korte mouw, driekwart mouw, lange mouw, pofmouw, een normale halslijn, een verlaagde rug, een verlaagde rug met kriskrosbandjes en mouwen met kriskrosbandjes. Kortom mogelijkheden genoeg om jouw perfecte sweater te creëren. Van eenvoudig en snel tot een uitdagende en tijdrovende sweater?. Samen met mijn dame koos ik voor de normale halslijn met lange mouw met kriskrosbandjes, aparte halslijnen worden hier niet zo gewaardeerd, maar gelukkig valt er nog veel meer te kiezen bij dit patroon. Na het opmeten van haar maten kwam ik tot de conclusie dat ik de maten moest blenden en dus maakte ik een combinatie van de maten 7 en 8. Het blenden schrikt sommige misschien af, maar het is niet zo ingewikkeld als je wellicht denkt en bovendien behoudt je de pasvorm als je hem op de juiste maten maakt. En zeg nou zelf, we willen toch allemaal kleding die mooi zit en waarvan je niet achteraf denkt, mwah het is hem net niet. Voor wie het blenden van maten lastig vindt, Bella and Sunshine maakte een fantastische blending tutorial (Blending tutorial Bella and Sunshine, klik hier) . Zeker de moeite waard om eens te bekijken als je graag wil dat een patroon ook valt zoals het bedoeld is. Ik kreeg deze tip van Phat Quarterssewing en geef hem graag door, ik vond hem namelijk enorm handig!

Je hebt voor deze sweater eigenlijk niets bijzonders nodig. Het enige voor mij ongewone, was het papier dat ik nodig had. Je kunt speciaal papier kopen maar aangezien dat van amazon moet komen, ik niet zo goed ben in wachten en het patroon zelf aangeeft dat het ook gewoon met normaal papier kan, nam ik gewoon lichtgewicht printpapier. Eerlijk is eerlijk, ik was wat huiverig toen ik nog maar net aan het begin was en las : je gaat je stof op het papier stikken?. Eigenwijs als dat ik ben, dacht ik even dat kan niet hoor, maar het stond er echt en dus negeerde ik mijn eigenwijze karaktertrekje en stikte ik netjes op papier en dat zag er zo uit.

Best spannend trouwens, er stond namelijk dat je later het papier weg scheurt. Wat als ik mijn naden nu kapot zou trekken, rustig en met beleid is namelijk ook niet iets wat heel hoog aan mijn lijstje staat als ik wat voor onszelf maak??

Ik ging aan de gang, rustig en met beleid. Ja, echt! Degene die mij kennen weten dat ik altijd tegen anderen roep rustig en met beleid dan komt het altijd goed, maar dat ik zelf mijn eigen advies nogal eens in de wind sla. Dit was dus een extra uitdaging?. Voorzichtig stikte ik door het papier heen, knipte het door, haalde het papier er weer vanaf en warempel dat ging allemaal vrij vlekkeloos. Wie had dat nou gedacht! Ik had nog even wat hulp nodig bij de mouwen want we hadden een te krappe mouw die me deed denken aan een rollade?, maar al snel kreeg ik hulp van de ontwerpster in hun facebookgroep en kon ik door. Ik bleek niet genoeg voeringsdelen geknipt te hebben en daardoor werd die de helft zo smal als dat die moest worden, oepsie?.

Gelukkig heb ik een vlijmscherp tornmesje en heb ik in die 8 jaar tijd toch echt handigheid gekregen in stiksels loshalen zonder mijn stof gelijk te molesteren?. Aangezien ik de bandjes wel al aan beide kanten van de mouw had vastgemaakt en het papier niet meer heel was moest ik wel even een nieuw patroondeeltje printen voor de mouw. Dat betekende printer weer uit de kast, computer weer aan, het benodigde patroon voor de mouw opnieuw printen, knippen en plakken. Lijkt erger als het is hoor, ik moest namelijk maar drie blaadjes opnieuw aan elkaar plakken?. Valt best mee toch, maar omdat de printer hier in de kast staat koste het net ietsje meer tijd. Uiteindelijk koste het me in totaal ongeveer een uurtje of 4 om de sweater helemaal in elkaar te zetten. Een van mijn langste projecten die ik ooit maakte sinds ik begon met naaien (8 jaar geleden) maar het was iedere minuut waard. Die lach op het gezicht van mijn dame toen ze hem zag en de ondeugendheid die ze uitstraalde toen we foto’s maakten?. Dat was echt genieten, jullie herkennen dat vast wel, ja toch? Ik laat jullie onze sweater graag zien.

 

 

 

 

 

 

 

Ik denk dat jullie aan de foto’s wel kunnen zien wat mijn dame ervan vindt, maar voor degene die toch twijfelen?. Ze vind hem geweldig?.  Er zullen er hier dus zeker nog meer van volgen, inspiratie genoeg, maar eerst een potje met tijd vinden?.

Ik hoop dat we jullie met deze blog een beetje hebben kunnen inspireren en dat jullie weer genoten hebben van mijn verhaaltje. Heb je ook een patroontje waarvan je denkt die moet je eens proberen. Laat een reactie en deel het met ons als je het leuk vindt. Ik vind het geweldig als we elkaar kunnen inspireren en ik vind het super leuk om jullie reacties te lezen. En zoals altijd, vind je hem niet mooi? Geen probleem, smaken verschillen en dat is nu juist het leuke van zelf maken. Je maakt wat jij wil en mooi vindt?.

Dankjewel voor het lezen en tot de volgende keer. ?❤

4 Comments

 1. Els

  Wat een superleuk verhaal!! Heerlijk om zo even mee te leven met je ervaringen:) ik krijg ook meteen zin om dat patroon eens te bekijken!! Dank voor je blog!! Xxxx

  1. Joyce Molendijik

   Dankjewel:). Ik zou hem zeker is uitproberen, zo leuk en leerzaam. En zoveel opties:). Wij hebben echt wel een nieuw favoriet patroon.

 2. Anja

  Super leuk en spannend om z’n patroon uit te werken.
  Uiteindelijk met een prachtig resultaat! Succes

  1. Joyce Molendijik

   Dankjewel:) Het was een aardige uitdaging, maar super leuk om te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.