Blog : Opening webshop

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ _dynamic_attributes=”content” text_font=”Pacifico reg||||||||” text_text_color=”#0C71C3″ text_font_size=”37px” header_font_size=”35px” text_orientation=”center” global_colors_info=”{}”]@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF90aXRsZSIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IiIsImFmdGVyIjoiIn19@[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ text_font=”||||||||” text_font_size=”18px” global_colors_info=”{}”]

Yeahhhhh vandaag is het zo ver! De webshop van Hip en Eigenwijs is officieel geopend? En dat is nog niet eens alles, mijn allereerste blog is ook een feit!

Super leuk, maar ook heel spannend! Ik ben namelijk zoooooo benieuwd of jullie de webshop ook zo leuk en handig vinden☺. Dit is iets wat ik nooit heb zien aankomen dus lees snel hoe alles ooit begon en leer mij een beetje kennen?.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_post_title title=”off” meta=”off” _builder_version=”4.0.9″ global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_title][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.0.9″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.0.9″ global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.0.9″ global_colors_info=”{}”]

Lang geleden begon ik met kleding maken voor mijn eigen kleine dame. Ik was namelijk van mening dat ik als moeder toch wel met een naaimachine om moest kunnen gaan. I know, lekker oudbollig en kortzichtig, maar goed zo begon het wel.

Al snel had ik de smaak te pakken en maakte meer en meer voor mijn groeiende dametje. Ongeveer 2 jaar later kwam daar de kleding voor mijn kleine mannetje bij. Ik kreeg steeds vaker leuke reacties en op een gegeven moment kwamen daar de verzoekjes, kan je ook niet wat voor mij maken?

Onzeker als ik ben hield ik de boot heel lang af, maar door een hoop enthousiaste reacties en aanmoediging zei ik toch een keertje ja, en nog een keertje en voor ik het wist maakte ik meer en meer op bestelling. Een plannetje voor een webshop werd opgegooid maar werd net zo snel weer afgeketst door mij. Daar was ik toch niet goed genoeg voor en ik had bovendien nog mijn jongste thuis en 1 ding was duidelijk. De kinderen gingen voor, ik was tenslotte niet voor niets gestopt met werken toen de kinderen geboren werden. Tot het moment kwam dat de jongste drie was en het dus niet al te lang meer zou duren voordat ook hij naar school zou gaan.

Wat moest ik dan gaan doen? Ik wilde iets dichtbij school, makkelijk vrij kunnen nemen voor het geval er een ziek kind is, iets wat ik leuk vond, onder schooltijden en ga zo maar door. Ik was er alweer bijna 3,5 jaar tussenuit dus dan liggen de banen ook niet echt voor het oprapen en ik wilde absoluut niet terug naar de sector waar ik vandaan kwam. En tja als je dan zo kieskeurig bent wordt het toch ook lastig. Beetje zoekende naar wat ik dan is moest gaan doen en vele aanmoedigingen verder nam ik de stap om een facebookpagina op te richten, genaamd With Joy By Joyce. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen en durfde er stiekem van te dromen om van deze toffe hobby echt mijn werk te maken. Al snel volgde dan ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Nu hoor ik jullie denken, With Joy By Joyce? Het is toch Hip en Eigenwijs? Dat klopt, maar ik begon ooit als With Joy By Joyce, deze naam paste totaal niet bij me en hoe meer opdrachten ik kreeg hoe meer ik me bewust werd van het feit dat de naam niet als mijn naam voelde. Ik had hem voor me laten bedenken en moest hem soms drie keer herhalen voor iemand de naam kon herhalen. Misschien articuleer ik niet zo duidelijk, maar goed genoeg redenen om eens over een andere naam na te denken.

Na een brainstormsessie in een andere groep wist ik dat ik mijn nieuwe naam wilde koppelen aan het uiterlijk van de producten en aan 1 van mijn karaktereigenschappen. Vervolgens rolde daar Hip en Eigenwijs uit, de kleertjes zijn hip, tja en eigenwijs, nou ja die mogen jullie zelf invullen?. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds super blij met deze naam. Ik liet er ook gelijk een mooi logo bij ontwerpen wat vol kleur zit, want kleur staat centraal bij alles wat ik maak en koop. En zo werd Hip en Eigenwijs mijn nieuwe merknaam.

Inmiddels zijn we nu 1,5 jaar verder en liep mijn stoffenverslaving uit de hand en kreeg ik zo vaak de vraag waar ik mijn stofjes haalde dat ik besloot om er ook stoffen naast te gaan verkopen. Manlief bouwde een super mooi atelier voor me en ik bouwde mijn wagenpark verder uit met een coverlockmachine, brother scan n cut en grote zwenkarmpers. En toen kwam daar het moment waarop mensen aan me gingen vragen, heb je ook een fysieke winkel of een webshop of wat ga je verder doen?

Er ontstond paniek, want help ik had helemaal geen plan bedacht!?. Ik ging gewoon doen wat ik leuk vind en zou wel zien hoe het ging. Ik voelde me min of meer gedwongen een soort van ondernemingsplan te hebben en raakte een beetje verstrikt. Ik had het gevoel dat er van me verwacht werd dat ik een keus moest maken tussen stoffen verkopen of kleding op bestelling maken. Hartstikke onzin natuurlijk, maar ach we weten allemaal hoe dingen soms in je hoofd anders kunnen zitten als ze echt zijn toch?

Vervolgens kwam er een vriendin die zei, mijn man wil dat ik me met je bemoei en zegt dat je een webshop moet openen. Helemaal vast in mijn eigen problematiek over dat ik geen plan had zei ik abrupt. Nee hoor, dat wil ik niet. Ik ben helemaal niet technisch, veel te ingewikkeld en zo had ik nog wel meer bezwaren. Het duurde even en ik ondernam wat dingen om de mist die opdoemde in mijn hoofd te laten verdwijnen en ineens viel het kwartje. Waarom moest ik een keus maken, wie zegt dat en wie zegt er dat ik een plan moet hebben? Juist, helemaal niemand. Alle vragen kwamen voort uit interesse en nieuwsgierigheid en ik had daar zelf een probleem van gecreëerd in mijn hoofd. Zo stom, ik had nog wat ruzie met mezelf over hoe ik het zo had laten komen maar de mist was weg en ik ging gewoon lekker door met stoffen verkopen en kleding maken.

Doordat mijn stoffenaanbod enorm groeide en de mogelijkheden aan kleding ook merkte ik steeds meer dat de facebookpagina onhandig begon te worden. Een hoop mensen konden de stofjes niet vinden en het bestellen is soms toch wat omslachtig en dus werd een webshop ineens een aanlokkelijk idee. Ik kocht een maandabonnement met een websitemaker en ging aan de slag, maar liep al snel tegen dingen aan die niet konden zoals ik wilde.

Na een week te hebben zitten tobben, bedacht ik me ineens het aanbod van mijn vriendin Els (Immaru). Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg voorzichtig of hun (Els en haar man) aanbod nog stond. Diezelfde week zat ik nog bij hun aan de tafel, nog geen week later tekende ik de offerte en weer een week later werd ik al aan het werk gezet door ze:).

Nu na een week of 6 keihard werken kan ik dan eindelijk zeggen : WELKOM OP MIJN WEBSHOP EN EERSTE BLOG!!!!

Super blij en trots wil ik jullie heel veel plezier wensen hier en als er wat is laat het me gerust weten. Ook via mijn facebookpagina ben ik nog steeds gewoon te bereiken en zal daar nog steeds regelmatig creaties en nieuwe stoffen showen. Over twee weken komt er een tweede blog. Het onderwerp blijft nog even een verassing, simpelweg omdat ik te veel leuke ideeën heb en nog niet weet welke ik als eerst ga delen:)

Tot slot wil ik ook via deze weg Els (Immaru) en Michael (Quirky) bedanken voor al hun hulp, geduld en het mogelijk maken van wat ik precies wilde:)

Ik hoop jullie allemaal snel weer terug te zien/horen/lezen:)

Liefs Joyce?
Hip en Eigenwijs

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.9″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.0.9″ global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.0.9″ global_colors_info=”{}”][et_pb_post_nav _builder_version=”4.0.9″ title_text_color=”#0C71C3″ title_font_size=”20px” global_colors_info=”{}”][/et_pb_post_nav][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

4 Comments

 1. Anja

  Hoi Joyce,

  Wat een onwijs gaaf verhaal en wat goed van je je dat je je eigen gevoel bent gaan volgen.
  Heel veel succes met je webwinkel en zeker tot ziens in deze winkel.

  Groetjes Anja, sewed_by_anja

  1. Joyce Molendijik

   Wat lief, dankjewel Anja:).

   Je maakt zelf ook echt hele toffe creaties! Ik zie niet altijd alles, maar probeer zo nu en dan altijd wel even mee te kijken:). Super leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen creatie maakt van de verschillende stoffen:). Ik hoop je in de toekomst zeker eens van dienst te mogen zijn.

   Groetjes Joyce

 2. Carolien

  Lieve Joyce,
  Wat een mooie blog. ?Heel leuk om te lezen. Wat ben ik trots op je en blij met jou. Met alle mooie dingen die je al hebt willen en kunnen maken voor Naomi en Wesley ?. Naomi is ook helemaal fan van jou en de mooie leuke eigenwijze kleding die je maakt. Die moet ik maar niet teveel…..of misschien juist wel laten kijken op deze mooie site van jou ? Wij wensen jou alle goeds en heel veel leuke mooie opdrachten toe. Zodat je mooi kan laten zien wat voor mooie dingen je kan maken.
  Veel liefs,

  Carolien, Marcel, Naomi en Wesley Seine ?

  1. Joyce Molendijik

   Wat een lieve woorden! Dankjewel lieverds:)

   En ik vind het natuurlijk heerlijk om te zien hoe blij Naomi en Wesley altijd worden van de kleertjes:). Echte schatten zijn het, net als jullie. Dikke kus van mij (geen idee hoe ik die emoij hierop krijg dus dan maar gewoon een getypte kus)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.