Ferias Jurk

ferias5

Welkom op mijn blog over de Ferias jurk van Sofilantjes. 

Toen ik de testoproep voor deze geweldige jurk zag was ik direct verliefd en meldde me enthousiast aan. Dan komt het vervelendste aan testen, het wachten om te horen of je mee mag doen. Degene die mij kennen weten dat ik iets wat ongeduldig aangelegd ben als ik enthousiast ben dus dit waren 24 lange uurtjes. Zo omstreeks 03.00 ‘s-nacht hoorde ik mijn telefoon plingen. Ja, ik mocht mee doen!

Dan begint het, stofjes kiezen, patroon printen en plakken, kijken in welke maat je ingedeeld bent, moet je aanpassingen maken ivm de maat en in welke opties ben je ingedeeld…

En daarmee komen we gelijk bij de veelzijdigheid van dit patroon. Nieuwsgierig? Lees snel verder en zie welke opties er zijn en welke versies wij allemaal maakten.

Opties

  • 2 bovenlijfopties (simpel en colorblock)
  • 2 rokopties (cirkelrok en gathered)
  •  3 mouwopties (kort, halflang en lang)
  • 2 lengtes (tuniek en roklengte)
  • de rokdelen zijn uitwisselbaar met de rokdelen van de Festum, Solis, Vallis, Litore, Montis, Regina en Risu
mix
ferias8

Zoals gezegd mochten wij dit patroon testen en voor de eerste ronde kregen wij de colorblock optie met lange mouw en gathered rok toegewezen.

Aangezien mijn ervaring is dat de eerste versie al draagbaar is en met nog een maand naar kerst te gaan haalde ik direct een kerststofje tevoorschijn.

Na het blenden van de maten (mijn dame is namelijk langer dan dat ze breed is uitgaande van de maten in de maattabel) ging ik snel aan de slag met deze vrolijke kerstjurk als resultaat. Daar bleef het natuurlijk niet bij:).

Na de eerste testronde bleek al vrij snel dat er aan mijn maat geen veranderingen meer nodig waren en dus ging ik snel door met de finale jurk. Zelfde combinatie, maar een ander stofje en hele andere foto’s. 

Zo zie je direct dat de stofkeuze een totaal andere look geeft als afhankelijk van de stofkeuze

ferias7
ferias 6

Doordat mijn testversie direct goed zat had ik tijd over voor een extra final en omdat ik al 2 jurken had mocht ik nu zelf kiezen welke versie ik wilde naaien.

Met al 2 colorblock versies in de kast ging ik nu voor de ‘simpele’ versie, te weten een simpel bovenlijfje met cirkelrok. Dit keer koos ik voor de french terry Magic Winter en ondanks dat dit een french terry was paste die prima.

Ik advieseer je echter wel om het stofadvies te volgen wat in het patroon staat vermeld. Niet iedere french terry is soepel genoeg om geschikt te zijn voor deze jurk.

Tot slot maakte ik ook nog een jurk voor een lief vriendinnetje. Haar moeder is fotografe en had op het moment van testen haar fotostudio omgebouwd tot een kerstfotostudio.

Tja dan ga je natuurlijk gewoon even op bezoek voor wat extra foto’s.

ferias2
ferias4

We sluiten dan ook af met deze geweldige foto van de dames samen.

Wil je het patroon ook hebben? Je vindt hem op de site van Sofilantjes. De stoffen komen natuurlijk allemaal uit de webshop.

Liefs Joyce