Flora Flaired Pants

flaired pants 4

De herfst is onderweg en met deze heerlijke flaired pants maak je jouw garderobe helemaal compleet.

In deze blog laat ik je graag zien welke versies ik maakte als finals tijden het testen van dit patroon en vertel ik over de opties die je hebt.

Opties

De Flora Flaired pants bestaat eigenlijk uit 2 basispatronen, namelijk de normale flaired en de lichte flaired versie. Daarnaast heb je de keuze tussen een fake paspelzak of echte kontzakken.

Voor de finals ,die ik maakte tijdens het testen van dit patroon, mocht ik zelf kiezen welke versie het werd. Ik vind de paspelzakken echt fantastisch en mijn dame vindt vrijwel alles prima dus kon ik me lekker uitleven.

flaired pants 1
flaired pants 3

Aangezien je nooit genoeg broeken in de kast kan hebben liggen, probeerden wij natuurlijk beide versies uit. De normale (zie de foto) en de lichte flaired optie.

Opties

De Flora Flaired pants bestaat eigenlijk uit 2 basispatronen, namelijk de normale flaired en de lichte flaired versie. Daarnaast heb je de keuze tussen een fake paspelzak of echte kontzakken.

De paspelzakken geven deze flaired pants net weer even dat beetje extra (vinden wij) dus maakte ik beide versies met paspelzak.

Stiekem zag ik daar best een beetje tegenop want ik had nog nooit eerder een paspelzak gemaakt, maar uiteindelijk was het helemaal niet zo ingewikkeld als ik dacht. 

flaired pants 2
flaired pants 5

De instructies voor de zak zijn uitgebreid beschreven en kom je er toch niet uit dan is er altijd nog de facebookgroep waar je terecht kan voor inspiratie, tips en tricks.

Tips

Je maakt de broek het beste van French Terry, mijn tweede versie was ik eigenwijs en maakte ik in joggingstof. Al dragend zie je het bijna niet, maar eigenlijk zit die voor comfort door het gebrek aan stretch niet echt fantastisch. Check het stretchpercentage van je stof dus even voor je de schaar erin zet.

Enthousiast geworden? Je vindt het patroon op de Sofilantjes website. De stof shop je natuurlijk lekker bij mij in de shop. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste stof? Mail of app me gerust.

Liefs Joyce
Hip en Eigenwijs

flaired pants 8