Inkijkje in mijn stoffenparadijs

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″]

Ja je leest het goed, vandaag geef ik jullie een kijkje achter de schermen in mijn stoffenparadijs. Lees dus snel verder en ontdek hoe ik aan deze mooie ruimte kom?

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_image src=”https://hipeneigenwijs.nl/wp-content/uploads/2020/02/thumbnail_IMG_1346.jpg” _builder_version=”4.3.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″]

Hoi,

Hoe is het met jullie?  Hier genieten we van de vakantie, maar ik kreeg ook een aangename verassing die ik graag met jullie deel. Mijn werkruimte werd een beetje aan de kleine kant door alle gave, mooie stoffen, dus was het tot nu toe vaak een soort van tetris. Hier een plekje voor een dunnere rol en daar een plekje voor een grotere rol, die een beetje zo, dan kan die daar precies nog net tussen?. Zaterdagmiddag kwam ik thuis met mijn dametje en die kwam na vijf minuten bij papa in de schuur terug naar mij met de woorden : mama, papa heeft een idee voor jou. Kom je even kijken?

Je snapt het al, ik was nieuwsgierig. Ik had vervolgens maar vijf minuten nodig om volmondig te roepen, heel graag schat! Dat zou echt fantastisch zijn. Nog geen kwartier later was mijn man al aan het tekenen en meten en nog geen half uur later werd er een vriend met kar geregeld zodat ze nog even snel materiaal konden gaan halen bij de hornbach. Inmiddels was het al zes uur, maar de dochters wilden met de papa’s mee dus hop naar de hornbach. Zoonlief wilde graag bij mij blijven dus gingen wij samen even snel poffertjes halen, want tja de etensplannen waren nu op slag ineens een beetje veranderd. Ook begonnen we aan de immense klus om de kast die er al stond leeg te halen, evenals de koelkast en de diepvries want die moesten aan de kant voor dit projectje?.

Anderhalf uur later waren de mannen en meisjes terug met planken van maar liefst 280 lang en 80 diep! Wat een gewicht en onhandige lengte om bochten mee te maken, maar gelukkig had ik twee sterke mannen die de planken gewoon even naar binnen sjouwden. Wij (mijn jongste en ik) hadden inmiddels de kleinere kast die er stond leeg, evenals als alle andere rommel die we daar opgeslagen hadden. Na even snel een broodje en wat poffertjes voor de kids, een drankje voor de mannen, was het ondertussen toch echt wel bedtijd voor de kids. Niet helemaal fit besloot ik zelf ook maar gelijk mijn bed in te duiken. Tenslotte was manlief van plan om de kast de volgende dag in elkaar te zetten en zag mijn oorspronkeljike werkruimte er zo uit?.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_image src=”https://hipeneigenwijs.nl/wp-content/uploads/2020/02/thumbnail_IMG_1329.jpg” _builder_version=”4.3.2″ custom_margin=”-59px|||||”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″]

Aangezien de bestellingen in het weekend ook binnen komen, waar ik overigens uiteraard onwijs blij mee ben, dus dankjewel daarvoor, moest mijn oude werkruimte uiteraard maandag wel leeg zijn, want zoals je ziet op de foto was het een beetje lastig knippen zo?. 

Nou goed, zondagochtend ging manlief snel aan de slag. Ik deed de catering en zorgde voor koffie, lunch en iets lekkers. Nu hoor ik jullie denken, moest je niet helpen dan? Nou dat zit zo, mijn man en ik zijn inmiddels al 20 jaar samen en hebben twee huizen volledig verbouwd en ik weet dus precies bij welke klusjes ik in de weg loop of niet. Als mijn man zegt dat die geen hulp nodig heeft, dan weet ik dat die het meent en is het voor iedereen gezelliger als ik gewoon luister naar zijn antwoord in plaats van eigenwijs toch proberen te gaan helpen en in de weg te lopen?. Af en toe ging ik uiteraard wel even spieken naar de vorderingen.

Zo rond drie uur was die al helemaal klaar en werd mijn nieuwe ruimte ook nog eens stofvrij aan me opgeleverd! Hoe lief is dat, ik kon dus gelijk alles gaan opruimen. Ik had uiteraard al de hele ochtend gehad om te bedenken hoe ik het wilde, op kleur, op print, op soort, op merk, op prijs? Uiteindelijk werd het een combinatie van merk en prijs met aan de bovenste rand alle effen stoffen op een rij. Ik maakte direct een begin met inruimen natuurlijk. Zo’n mooie kast vroeg moest gewoon direct gevuld, dat snap je wel toch ?. 

Na een goed begin te hebben gemaakt stond onze visite op de stoep. We hadden namelijk zaterdag voor dit plan ontstond afgesproken om heerlijk vers stoofvlees met vers gebakken frietjes te eten. Nu hebben wij in onze vriendengroep allemaal mensen die van aanpakken weten dus gingen de mannen toch nog even in mijn oude hokje aan de slag. De archiefkast had wat extra zetjes nodig om op zijn plek te komen, maar hij staat. Muurvast inmiddels dus manlief zei nog die gaat nooit meer van zijn plek. Met zijn allen ruimden we nog wat rollen in, althans we deden een soort van twee emmertjes water halen, waarbij ik de degene was die de emmertjes leeg kiepte. Dochterlief halverwege want die vindt meehelpen super leuk en stoer?.

Hierna was het toch tijd om lekker te relaxen en te genieten van een heerlijke maaltijd. Niks lekkerder als vers stoofvlees, verse friet en zelfgemaakte appelmoes als je het mij vraagt. Na nog wat lekker nagetafeld te hebben en de kinderen lekker op bed lagen nam ik nog even snel een kijkje bij mijn nieuwe kast en kon ik concluderen dat die toch al redelijk gevuld was. 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_image src=”https://hipeneigenwijs.nl/wp-content/uploads/2020/02/thumbnail_IMG_1344.jpg” _builder_version=”4.3.2″ custom_margin=”-53px|||||”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″]

Ik hield mezelf in bedwang en dook vroeg mijn bed in, tenslotte wilde ik niets liever als maandagochtend gelijk verder met inrichten en opruimen en het liefst zo vroeg mogelijk, zodat ik de rest van de dag nog gezellig met de kinderen een spelletje kon doen en lekker genieten van de vakantie.

Ik begon uiteraard met alle rollen opruimen en schikken naar prijs/merk om vervolgens mijn oude kasten weer opnieuw van alle plankjes te voorzien. Die had ik er namelijk uitgehaald zodat ik daar wat rollen kon opbergen, maar ja nu ik zo’n grote kast heb kan ik mijn oude kast gewoon weer van plankjes voorzien. Als laatste wilde ik nog wat kleine dingetjes opruimen. Herinneren jullie je de dossierkast waar ik eerder over vertelde?

Ik ben iets wat onhandig aangelegd en de kast is wat minder diep als mijn bureau dus is er een loze ruimte achter ontstaan. Jullie voelen de bui misschien al hangen, maar ik dacht ik zet mijn brother scan n cut daarop, accu er naast en dan is dat ook mooi opgeruimd. Vervolgens dacht ik, daar kan deze rol ook wel mooi bij. Voel je hem al aankomen? Met de rol erop leggen schuif ik de lader eraf aan de achterkant?. Oeps, echt weer wat voor mij, nou is het op zich niet zo’n probleem want ik gebruikte mijn brother scan n cut toch bijna nooit, maar toch een beetje jammer dus dat wordt van de week nog even alle patronen uitladen, lades eruit halen en de achterkant van het kastje eruit slopen om de lader te kunnen pakken. Overigens heb ik dat nog niet aan manlief verteld want die lacht zich natuurlijk rot om mijn actie. Alhoewel iets me zegt dat jullie hier wellicht stiekem ook wel om moeten lachen, maar goed dat zie ik niet??.

Lang verhaal kort, ik heb dus een nieuwe werkruimte erbij gekregen met een mega grote kast en die laat ik jullie heel graag zien dus daar komt die??.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_image src=”https://hipeneigenwijs.nl/wp-content/uploads/2020/02/thumbnail_IMG_1351.jpg” _builder_version=”4.3.2″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.3.2″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_text _builder_version=”4.3.2″]

Gaaf hé!. En omdat ik zo blij ben en zo lekker aan het opruimen ben mogen alle stoffen die in de sale staan met 20% korting weg! Gebruik de code Sale2020, de code werkt t/m 28-2-2020 bij besteding van minimaal € 20,- en enkel op de stoffen in de sale categorie..

Veel shopplezier?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

One Comment

  1. Els

    haha wat geweldig om zo het hele verhaal te lezen. Ik zag het helemaal voor me!!! Hoop dat je veel plezier hebt van je nieuwe werkruimte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.