Soms heb je wel eens een miskoop, herkenbaar?

Ik vertel je mijn grootse miskoop en hoop dat het je inspireert om jouw miskoop ook om te toveren tot iets gaafs:).

Laatst had ik twee naaivriendinnen op bezoek en die vroegen mij of ik stoffen had liggen die ik echt zat was. Deze 2 gezellige dames ontmoette ik samen met nog een aantal gezellige dames op een naaiweekend en zo ontstond een onverwachtse vriendschap❤️. Super leuk om eens een keer te doen en zo nieuwe mensen te leren kennen! Maar goed dat is weer een ander verhaal?. Terug naar mijn miskoop en hun vraag.

Ik moest heel even denken want eigenlijk ben ik blij met alle stoffen. Tuurlijk de een vind ik mooier als de ander, maar met het mega aanbod wat er is kun je gewoon niet altijd alles even mooi, leuk, hip en gaaf vinden. Daarnaast wisselt wat ik mooi vind met mijn humeur, het weer of wat dan ook dus kan het zomaar zijn dat wat ik vandaag super tof vind ik volgende week minder tof vind?. Er springt echter voor mij 1 stof uit die ik inkocht en waarvan ik bij aankomst al spijt had.

Ik hoor jullie denken, dat is geen goeie reclame om die stof te verkopen hoor. Nee, dat klopt, dat weet ik, maar daar is deze blog ook niet voor bedoeld.

Ik bestelde deze stof, een paneel met een tijger online bij de groothandel. Ik was zwaar verliefd op het hoofd van de tijger op de legergroene effen achtergrond en had het idee dat dit tijgerhoofd aan beide zijde van het paneel stond. Nou dat had ik dus mooi mis! Aan de andere kant van het paneel stond een mens met tijgerhoofd en een doodskop op zijn armen. Smaken verschillen en gelukkig maar, maar doodskoppen zijn zoooo niet mijn ding.

Ik hoor jullie alweer denken, maar waarom heb je het dan niet teruggestuurd? Tja, dat is een goeie vraag. Dat had ik achteraf gezien natuurlijk moeten doen, althans ik had op zijn minst moeten vragen of die mogelijkheid er was aangezien het paneel er anders uitzag als op de foto. Maar dat deed ik dus niet. Ik hield de rol met het idee dat er vast wel iemand was die het leuk vind. Ik kreeg de kleur alleen niet goed op de foto en zo kwam het dat deze paneelstof helemaal nooit te koop kwam op mijn pagina, oeps??.

Tot twee weken geleden, toen de vraag van mijn vriendinnen kwam welke stof ik zat was. We kletsen wat en nadat hun weggingen was ik ineens vastberaden om wat met het paneel te gaan doen. Zo laten liggen was zonde dus nam ik het paneel en ging wat rommelen met andere stofjes erbij.

De Velocitas hoodie van Sofilantjes was ook net uit en stond hoog op mijn lijstje om binnenkort te maken. Door de colorblock delen ideaal om mee te combineren en ik vind de pasvorm van de Sofilantjes patronen super fijn dus 1 en 1 was 2.

Nog geen half uur later was ik overtuigd. Ik ging het paneel omtoveren tot een super coole hoodie! Alleen 1 klein probleempje, de punt in het midden van de colorblock die officieel bij het patroon hoort was te klein voor het hoofd van de tijger?.

Vastberaden dit paneel toch in deze hoodie te verwerken ging ik aan de gang. Ik haalde de naadwaarde van de 2 onderste colorblockdelen eraf, plakte die delen aan elkaar vast tot 1 geheel en knipte dit vervolgens iets lager opnieuw door en voegde daar aan beide delen weer een cm naadwaarde aan toe. Nu paste het hoofd van de tijger wel!

Verder volgde ik het patroon en koos een groene boordstof die bij de kleur van de ogen van de tijger past en gebruikte die voor de strepen in de mouwen en de boorden. Officieel horen de strepen van gewone tricot maar aangezien ik die niet had in exact dezelfde kleur zette ik er boordstof tussen die ik ooit 2 jaar geleden is kocht. Als finishing touch haalde ik nog een paar touwtjes door de capuchon en hij was klaar!?

Mijn allereerste Velocitas hoodie met een stof waarvan ik dacht dat ik er echt nooit maar dan ook echt nooit wat van zou gaan maken. Wij zijn er super blij mee! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en ben vooral ook benieuwd of jullie ook ergens nog zo’n miskoop verstopt hebben liggen.

Laat je een reactie achter onder de blog met wat jouw miskoop is of wat je van mijn creatieve oplossing vind? Ik vind het namelijk super leuk om jullie reacties en ervaringen te lezen. Zo kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren❤️?

Ps. Over twee weken een nieuwe blog, zie ik je dan weer?